Loading

Verdeling binnen de staalindustrie

Posted in /

Metallurgische industrie

De staalindustrie is feitelijk onderverdeelt in vijf verschillende onderdelen. De

eerste is de metallurgische industrie, ook wel de basismetaalindustrie genoemd. Dit onderdeel omvat alle bedrijven welke de grondstoffen van metaal verwerken tot een primair metaal.

Daarbij horend de bedrijven welke dit metaal weer verder verwerken tot halffabricaten en bedrijven welke metaalschroot (oud-ijzer) verwerken tot een nieuw, bruikbaar metaal. Dit heet secundair metaal.

Voorbeelden zijn onder andere de ertswinning- en ertsverwerkingsbedrijven, de hoogovenbedrijven, de metaalrecyclingindustrie en bedrijven gespecialiseerd in het galvaniseren van staal.

Enkelvoudige metalen producten

Na de eerste groep binnen de metaalindustrie komen we uit bij de smederijen, gieterijen en bevestigingsmiddelen industrie uit. Denk hierbij aan schroeven, spijkers, moeren en bouten. Dit zijn de enkelvoudige metalen producten.

Samengestelde metalen producten

Hierna volgen de bedrijven welke samengestelde metalen producten produceren. Dit zijn de zogenoemde staalconstructiebedrijven. Denk hierbij aan de grote metalen geraamtes welke voor utiliteitsbouw en woningbouw bedoeld zijn.

Machine onderdelen

Dan zijn er nog de bedrijven welke zich gespecialiseerd hebben in het produceren van onderdelen voor machines en apparaten. Dit zijn vaak maatwerkproducten welke op grotere schaal geproduceerd kunnen worden.

Apparatuur

Tot slot is er de groep welke de daadwerkelijke apparaten, machines, transportmiddelen en instrumenten produceren. Denk aan de auto-industrie, scheepsbouw, maar ook fabrieken waar huishoudelijke apparaten gemaakt worden.

Comments

chardonnay