Loading

Richt je eigen staal bewerking werkplaats op

Posted in /

Ben je dol op klussen en werk je graag met staal? Ben je enorm handig en passen al je linker handschoenen niet omdat je twee rechterhanden hebt? Wie weet is jouw doel in dit leven dan wel om een eigen werkplaats in staal bewerking op te richten. Want het is natuurlijk ontzettend leuk om voor jezelf te klussen, maar het is nog veel leuker om ook voor anderen te klussen. En het gevoel om anderen blij te maken met iets wat jij maakt is onbetaalbaar. Genoeg reden dus om je eigen werkplaats op te richten, maar waar begin je?

Wanneer je een eigen professionele staal bewerking werkplaats op gaat richten, dan is dat niet meer alleen als hobby. Het is een ware onderneming en daarom moet je goed in de peiling houden of er ook vraag is naar je producten. Dus alvorens je jezelf bezig gaat houden met het inrichten van je werkplaats en aan de slag gaat, is de eerste stap het vinden van de juiste locatie.

Natuurlijk is de locatie van je nieuwe staal bewerking werkplaats ontzettend belangrijk. Het mooist zou zijn om je werkplaats te starten op een plek waar er in de omgeving veel vraag is naar jouw product. Zoek simpelweg een buurt uit waarvan je weet dat je afname van je product hoog zal liggen, en het aanbod aan werkruimtes die je kunt huren zijn allemaal met een klik te vinden.

Denk ook na aan andere vereisten van de ruimte. Hoe groot moet het pand zijn? Ga je met metaalbewerkingsmachines aan de slag, dan heb je veel meer ruimte nodig dan wanneer je van plan bent om te gaan lassen aan kleine simpele klusjes.

Kantoor

Naast je werkplaats heb je ook een kantoorruimte nodig waar je klanten kunt ontvangen en waar je de administratie van je werkplaats bijhoudt. Je bent immers een bedrijf, en daar komt ook de “bureau”-kant bij kijken. Gelukkig kunnen websites als https://workaround.io/nl je hier goed bij helpen. Op https://workaround.io/nl zijn ruimtes te vinden in allerlei soorten en maten, maar het belangrijkst is misschien wel om een kantoor te vinden die in buurt zit van je werkplaats. Ook moet het betaalbaar zijn, want je meeste budget zal je in de werkplek en materialen willen steken.

Op https://workaround.io/nl zijn allerlei ruimtes beschikbaar van verschillende prijsklassen. Misschien wil je wel een ruimte delen met iemand die ook een kantoorruimte nodig heeft. Zo spaar je kosten uit.

Gereedschapswand

Natuurlijk kun je geen werkplaats hebben zonder gereedschapswand. Deze kun je kopen, maar ook zelf maken. Begin hiervoor met een gaatjeswand. Deze zijn handig omdat je op plekken naar keuze haakjes, bakjes en houders kunt bevestigen. Op deze manier wordt de indeling helemaal naar hoe jij hem wilt hebben. Zwaar gereedschap moet wel altijd onderaan komen, en wanneer je kinderen hebt die over de vloer komen kun je beter messen en schaven buiten hun bereik op een wat hoger niveau hangen.

Denk ook na over verlichting, want je wil goed kunnen zien tijdens het werken. Hang een felle lamp boven je werkblad, liefst een die je kunt verstellen zodat je vanaf alle hoeken goed zicht hebt.

Dan is er nog de kwestie van je veiligheid. Zorg voor goede handschoenen, gehoorbescherming, een stofmasker met een keurmerk, een veiligheidsbril. Vergeet ook de EHBO kit en brandblusser niet aan te schaffen.

Comments

chardonnay