Loading

CRM: zeer geschikt voor grote staalbedrijven

Posted in /

De staalindustrie wordt gevormd door een groot aantal fabrieken waar staal geproduceerd wordt. De vervaardiging van staal gebeurt in twee fasen, waarbij de eerste fase – ijzerwinning – in feite de voorbereidende fase is voor de daadwerkelijke staalproductie, die in de tweede fase plaatsvindt.

IJzerwinning en -bewerking

Om staal te produceren is ijzer nodig. Daartoe moet eerst ijzer worden gewonnen uit ijzererts. Dit gebeurt onder andere in de hoogovens van IJmuiden, waar ijzererts onder gigantisch hoge temperaturen verhit wordt en getransformeerd wordt tot ruw of gesmolten ijzer, de grondstof die nodig is voor de productie van staal. Vervolgens wordt het ijzer bewerkt tot staal, waarbij de grondstof verschillende behandelingen ondergaat, waaronder warm-, giet- en koudwalsen. Een van de grootste staalproducenten ter wereld is ArcelorMittal, die tegenwoordig over meer dan 27 staalbedrijven beschikt, waarvan er vier in België zijn gevestigd.

CRM vergemakkelijkt het onderhouden van klantrelaties

De staalproducenten verkopen hun eindproduct aan de staalverwerkende industrie, waaronder staalgieterijen en staalconstructiebedrijven. Staalbedrijven hebben dus te maken met een groot aantal afnemers. Met deze klanten dient uiteraard een goede relatie te worden onderhouden.

Daarom beschikken de (hoofd)kantoren van staalproducenten tegenwoordig over het beproefde CRM. Dit systeem zorgt ervoor dat alle gegevens van de afnemende bedrijven centraal kunnen worden beheerd, opdat de communicatie tussen de verschillende bedrijven in de metaalsector vlot kan verlopen. Meer informatie over dit innovatieve systeem is te vinden op https://www.lime-technologies.nl, waar tevens alle mogelijkheden van CRM uiteengezet worden.

Een goede samenwerking tussen leverancier en afnemer

Het mag duidelijk zijn dat een enkelvoudig systeem als CRM zeer geschikt is voor een ingewikkelde klantenadministratie waar grote staalbedrijven dagelijks mee te maken hebben. Met behulp van dit systeem kunnen misverstanden en administratieve vergissingen worden voorkomen, wat een gunstig effect heeft op de samenwerking tussen de staalfabriek en de afnemende bedrijven uit de staalverwerkende industrie.

Omdat deze bedrijven voortdurend de behoefte hebben aan staal om de productie van stalen gietstukken en andere staalconstructies gaande te houden, dient de staalproducent dit soort bedrijven regelmatig te voorzien van deze grondstof. Via het CRM-systeem worden de afnemers op de hoogte gehouden van de te verwachten leveranties en de staalprijzen.

Comments

chardonnay